Pellets är små sammanpressade bitar, ofta formade som stavar, kulor eller liknande, som kan var gjorda av olika material och som används för olika ändamål. Djurfoder förekommer ofta i form av pellets. Men bränslepellets, alltså pellets gjorda av trä, som används för uppvärmning, är kanske den vanligaste varianten. För att köpa billiga bränslepellets bör man nog vända sig direkt till en tillverkare som massproducerar sådana och därför kan hålla låga priser.

När man har hittat var man kan köpa billiga pellets online, och övergått till detta alternativ kan man fortsätta med detta med ett gott samvete då det är ett miljövänligt alternativ. När det gäller foderpellets så finns dem tillgängliga i många butiker och det bästa vore nog att helt enkelt jämföra olika butiker för att hitta den som har störst utbud och bäst pris på det man letar efter. Foder till de vanligaste husdjuren går att finna i vanliga livsmedelsbutiker. I djuraffärer, stormarknader och specialaffärer finns fler typer av foder till fler djur. Specialfoder hittar man hos veterinärer och även vissa välsorterade butiker. Det finns dock typer av foder som bara veterinärer får sälja.

Pellets för uppvärmning.

Pellets som används för uppvärmning, som kallas bränslepellets, används som ett alternativ till värmepump eller andra uppvärmningslösningar för villor. Lägenheter i flerbostadshus brukar ha andra lösningar. Har man valt pellets som sin uppvärmningsmetod så kan man stoltsera med att man har valt ett klimatsmart alternativ. Förbränning av pellets ger nämligen lika mycket koldioxid som träden använder under sin tillväxt. Det kan jämföras med förbränning av fossila bränslen, exempelvis olja som ger tillskott av koldioxid till atmosfären.

Förutom pellets används också träbriketter för uppvärmning. Träbriketter är platta bitar av hårt sammanpressad träråvara. Briketterna har samma klimatfördelar som pellets. Även om bränslepellets av trä kanske är den vanligaste typen av pellets så kan pellets göras av alla möjliga material som kan pressas samman. Ett exempel är pellets av uran.